ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Κατοικία στην Αντίπαρο, "Σοφία"  (υπό κατασκευή)

Η Εταιρεία έχει αναλάβει τη μελέτη/κατασκευή όσο και χρηματοδότηση και διαχείριση του επενδυτικού σχεδίου. Η κατοικία εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση και χρηματοδότηση.

Το γήπεδο στο οποίο έχει μελετηθεί η ίδρυση του τουριστικού καταλύματος έχει έκταση περίπου 4 στρέμματα. Έχει βόρειο - βορειοδυτικό προσανατολισμό και ελεύθερη - ανεμπόδιστη θέα στο πέλαγος προς τα νησιά Σύρο, Σέριφο και Σίφνο. Το τουριστικό κατάλυμα τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων έχει συνολική δυναμικότητα 11 κλινών και αποτελεί αυτοεξυπηρετούμενο μη κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα.  Πρόκειται για συνδυασμό ενός υπέργειου, «συμβατικού» κτιρίου και ενός υπόσκαφου κτιρίου. 

 Ως βασικό ζητούμενο του σχεδιασμού των καταλυμάτων τέθηκε η προσαρμογή των κτιριακών όγκων στο τοπίο και η μέγιστη δυνατή ενεργειακή και λειτουργική αυτονομία του εκάστοτε καταλύματος.  Στοιχεία από πέτρα, όπως οι κατασκευές που ορίζουν τις υπαίθριες κινήσεις, η χρήση εμφανούς αργολιθοδομής σε στηθαία, αλλά και γενικότερα η χρήση φυσικών υλικών της περιοχής (μάρμαρο και πέτρα) βοηθούν στην καλύτερη ένταξη των συγκροτημάτων στο περιβάλλον. 

Η μελέτες ενσωματώνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τεχνολογίες και πρακτικές περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Εξασφαλίζουν το ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα στη χρήση, που θα προκύψει με πρωτότυπες λύσεις διαχείρισης τόσο των ενεργειακών αναγκών όσο και των λυμάτων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος.

 

.